16 Ekim 2014 Perşembe

õncu mimarlar

Jørn Utzon
Rem Koolhaas
 Le Corbusier
Ludwig Mies van der Rohe
Rudolf Steiner
Frank Lloyd Wright

Julien De Smedt

3 Aralık 1975’te Brüksel’de dünyaya gelmistir. Brüksel, Kopenhag, Belo Horizonte ve Sangay merkezli JDS Mimarlık'ın kurucusu ve yöneticisidir. JDS Mimarlık'ı kurmadan önce Rotterdam'da  OMA/Rem Koolhaas'la birlikte çalısmıs ve Bjarke Ingels'le beraber Kopenhag'ta PLOT adında bir mimarlık firması kurmus ve yönetmistir. Aldıgı pek çok ödül ve takdirin yanı sıra 2003'te Henning Larsen Ödülü'ne ve 2005'te Eckersberg nisanına layık görülmüstür. Julien De Smedt, 2013’te Holmenkollen Kayak Pisti ile Architizer A+ Award (En Iyi Spor Mekânı), Buzdagı Projesi ile Architizer A+ Award (En Iyi Konut Projesi)  ve MIPIM Award (En Iyi Konut Projesi) ödüllerini almıstır. Ayrıca Julien De Smedt, 2004’te Venedik Bienal’inde Dünyanın En Iyi Konser Salonu ödülünü, Maritime Gençlik Evi Londra'da AR+D ödülünü,  Maaskant Mimarlık ödülünü, WAN-World Architecture News '21 for 21' Award (Yirmi Birinci Yüzyılın En Basarılı Mimarları) ödülünü ve beraberinde daha pek çok önemli ödülü de kazanmıstır.

Bu ödülün ilk sahibi olan       Philip Johnson’a      ödülü takdim edilirken “50 yıllık tasarım yeteneğinin ve enerjisinin sayısız müze, tiyatro, kütüphane, müstakil ev, bahçe ve ofis yapılarında hayat kazandığı” belirtilmiştir. Ödülü 2004 yılında kazanan    Zaha Hadid      , bu ödülü kazanan ilk kadın mimardır.[4]                 Christian de Portzamparc         ise bu ödülü kazanan en genç mimardır, 1994 yılında bu ödülü aldığında 50 yaşındaydı. Bu ödülün 33. sahibi olan    Peter   Zumthor’a         ödülü takdim edilirken “mimariyi en basit ancak en etkileyici ana unsurlarına indirgeyebilen” birisi olduğu belirtildi.

1 yorum:

  1. odev: peter zumphor'un en beğendiğiniz iki binasinin fotoğrafini, planini ve bina hakkında 150-200kelimelik bilgiyi bloga baslikta mimarinin adi-binalarinin adi seklinde girin. ancak bilgiler kes yapistir seklinde degil sizin ozetiniz seklinde olsun.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.