30 Kasım 2014 Pazar

eskiz-maket-teknik çizim-inşaa


eskiz-maket-teknik çizim-inşaa ilişkisinin görmek için faydalı bir örnek. 

Sık sık tekrarladığım "eskiz dediğimde ölçeksiz olabilir ama oransız -ifadesiz olamaz!" dan kastım arkadaşlar. duvarlar çift çizgi çizilmemiş ama tefrişle aynı kalem ucuylada çizilmemiş. pencereler tek çizgi ama mavi olduğu için anlaşılıyor. giriş oku var. taramalar zemin malzemesi farklılıkları olduğunu gösteriyor. tezgahla masa genişliği arasında bir uyum var. merdiven basamakları yok ama olması gereken yer kadar oranlanmış, rastgele bir boyutta değil..

daha sonra eskizden teknik çizimlere geçtiğinde   duvar kalınlıkları, pencere çizgileri, kapı açılımları zemin malzemesi hatta akslara kadar kalem kalınlıkları arasındaki gerekli derecelendirme kullanılarak çizilmiş...

lütfen bundan sonra eskiz ve çizim getirirken bu noktalara dikkat edin!

ayrıca bu ofisin çeşitli projelerini de incelemenizi tavsiye ederim

http://www.heikkinen-komonen.fi/Frames_new_projects.htm

House Niemistö
Hämeenlinna, Finland
2006-2007










Back

Back

Back

mimarların bu konutunu da incelemenizi tavsiye ediyorum
http://storiesofhouses.blogspot.com.tr/2006/05/villa-eila-in-guinea-by-heikkinen.html

24 Kasım 2014 Pazartesi

 hocam  öğretmenler gününüz kutlu olsun inşallah bizden sonra gelecek olan tüm öğrencilere sizin gibi öğretmenler nasip olur ...

23 Kasım 2014 Pazar

Kritik Randevulari

Arkadaslar, Bir toplantim olduğu için 15:00 e kadar tashih verebileceğim. o yüzden saat bir de başlamak zorundayiz.. Lütfen tam saatinde gelin. Maketleriniz çizimlerini vs. de getirin.. İyi calismalar.. 1. Shadi 13:00 2. Fatma 13:10 3. Hilal 13:20 4. Sadiye 13:30 5. Mujde 13:40 6. Aysenur 13:50 7. Seher 14:00 8. Ugur 14:10 9. Emrah 14:20 10. Ozlem 14:30 11. Cihat 14:40 12. Yaprak 14:50

22 Kasım 2014 Cumartesi

Konuk evi veya stüdyo tipi daireler için örnek olabilecekr otel suitleri.. http://www.vrxstudios.com/Sheraton-Maui/Alii-Suite.html
http://www.vrxstudios.com/Sheraton-Maui/Rooms/Ocean-Suite/index.html

20 Kasım 2014 Perşembe

Kritik

Arkadaslar pazartesi 13:30-15:30 arasi kritik olacaktir. Kritik almak isteyenler eklesin ismini. Maket dersi alanlar dersten izin aldik sirayla cikabilecegiz.  

1. Shadi
2. Fatma
3. Hilal
4. Sadiye 
5. Mujde
6. Aysenur
7. Seher
8. Ugur
9. Emrah
10. Ozlem
11. Cihat
12. Yaprak

19 Kasım 2014 Çarşamba

Mujde Icin

http://hornungjacobi.com/projects/house-hafner/#

17 Kasım 2014 Pazartesi

Eduroam ayarları ve perşembe günkü photoshop çalışması...

Merhaba arkadaşlar,
Perşembe günü derste ilk bir saat photoshopta kolaj yapmaya çalışacağız.

Bunun için herkesin bilgisayarında mutlaka:
1-Photosop yuklu olsun
2-Herkesin bilgisayarın eduroam ayarları yapılmış olsun (şu adresten daha önce yapmış olun: http://eduroam.akdeniz.edu.tr/_dinamik/209/49.pdf  Bunun için akdeniz.edu.tr uzantılı mail adresinize ihtiyacınız var lütfen bu adresini ve şifresini bilmeyenler yarın gunduz bu işlemi halletmiş olsun)
(eduram yapamayanlar vınn vb. çözümlerle internete bağlanacak şekilde atölyeye gelsinler) 
3-Herkesin bilgisayarında daha önce internetten arayıp bulacağınız tercihen fonu beyaz olan ağaç, insan, araba vb. görüntüler (en az 300 dpi çözünürlüklü) olsun
4-Herkesin bilgisayarında daha önce yaptığınız bir projenizin görünüşü (300dpi) .tiff yada .jpeg formatında olsun. Eğer kendi projenizin yoksa internetten en az 300 dpi çözünürlüklü bir cephe çizimi de bulup kullanabilirsiniz.

Lütfen bu istediklerim tam olarak hazırlayıp derse gelin çünkü çok hızla çalışmamızı yapıp, sonrasında tashihlere geçeceğiz.
 © BIG & JDS

http://www.archdaily.com.br/br/01-69820/residencias-vm-plot-igual-a-big-mais-jds

16 Kasım 2014 Pazar

merhaba hocam benle  emrah blokta yazmadık kritik için pazartesi sınav var diye  yetiştiremeyiz düşündük ama  bişey yaptık projede eger izniniz olursa 12:00 dan sonra onar daka biz kritik almak istiyoruz geç yazdıgımız içn özür diliyoruz.

Pazartesi için kritik randevuları

Arkadaşlar, yarınki kritik listesi ve randevu saatleri altta.
Lütfen size verilen vakitte odamda olun. Ne yazık ki herkese ancak 10ar dakika bakabileceğim o nedenle projenizle ilgili anlatacaklarınız ve sormak istediğinizşeyleri lütfen kafanızda netleştirip gelin.

Görüşmek üzere :)

1. Fatma 10:30
2. Hilal 10:40
3. Shadi 10:50
4. Sadiye 11:00
5. Mujde 11:10
6. Mediha 11:20
7. Aysenur 11:30
8. Ozlem 11:40
9. Veysel 11:50
10. Seher 12:00

14 Kasım 2014 Cuma

pdf kütüphanesi

Merhaba arkadaşlar,

altta adresini yazdığım siteden mimarlıkla ilgili kitap satış standlarında gördüğünüz kitapların bazılarını ücretsiz indirebilirsiniz. mesela öncelikle photoshop ve sketch up kitaplarıyla başlayabilirsiniz.

ebook.farm

13 Kasım 2014 Perşembe

bazı örnekler..

yeşil çatı...
http://www.dwell.com/house-tours/slideshow/it-takes-villa#1

yerden yükselme ve ağaçlı küçük avlular..
http://www.dwell.com/house-tours/slideshow/modern-concrete-home-peru#9

modern houses built around trees
http://www.dwell.com/outdoor/slideshow/modern-homes-built-around-trees#1

how to coparate with trees
http://www.dwell.com/great-idea/slideshow/7-ways-incorporate-trees-homes

rusted metal facades
http://www.dwell.com/post/slideshow/7-rusted-metal-facades

rain screens-sun shades
http://www.dwell.com/great-idea/slideshow/6-rainscreens-we-love#1
http://www.dwell.com/houses-we-love/slideshow/slat-happy-8-louvered-homes#7

architecture without cutting a tree
http://www.designrulz.com/architecture/2012/12/architecture-without-cutting-any-tree-niavaran-residential-complex-in-iran/

Architecture without Cutting Any Tree! Niavaran Residential Complex in Iran    DesignRulz.com

Kritik

Arkadaslar Pazartesi saat10:30 da ek ders yapilackatir (telafi).Gelmek isteyen isimlerini yazsin  listede ismi olmayana bakilmiyacaktir.

11 Kasım 2014 Salı

Proje Sunumu

Linkteki projenin sunumlarini dikkatle inceleyin lutfen. Sizden de benzer sunumlar bekliyorum. http://www.archilovers.com/projects/139772/new-bauhaus-museum.html

8 Kasım 2014 Cumartesi

Binalar Nasıl Okunur?

Arkadaşlar;
Binaların analizini nasıl  yapmamız gerektiğini çok güzel anlatan bir kitap aldığımız takdirde çok faydalı olacağını düşünmekteyim.

 BİNALAR NASIL OKUNUR?
http://www.dr.com.tr/kitap/binalar-nasil-okunur/kolektif/sanat-tasarim/mimari/urunno=0000000367637

5 Kasım 2014 Çarşamba

Merhabalar  ödevle ilgili bir soru sormak istiyorum acaba sağ alttaki galeri boşluğunda da tek yönlü bir döşeme var gibi mi hesap yapıyoruz yoksa orasını (tıpkı asansör boşluklarında olduğu gibi) üst döşemesi olmayan bir mekan gibi mi hesaplıyoruz ? Teşekkürler.

4 Kasım 2014 Salı

Merhabalar. Bizden birbirinden ayrı çatılar altında fakat birbiriyle ilişkili iki adet aile konutu tasarlamamız isteniyor. Tasarımıma aile kavramını araştırarak başladım tabi ki hepimizin bildiği gibi aile denilince akla birbirini destekleyen ,aynı kandan olan ve birbirine sıkı sıkıya bağlı insanlar gelir.(En azından normali budur :). Bende bu iki aile arasında ki bağdan yola çıkarak projeme '' VillaBağ'' ismini verdim. Bu bağ kavramına vurgu yapmak için  Merkezde iki konutu birbirine bağlayan bir kesik silindir kullandım . Kesik silindir iki konutun da girişi aynı zamanda üst katı da bir ortak kullanım salonu. Aile bağlarının güçlülüğünü vurgulamak ve çevrede kullanımının da yaygın olması sebebiyle tasarımın ana malzemesini doğal taş olarak düşündüm. Solda ki yapı yeni evli çiftin stüdyo tipi binası, sağda ki ise görece olarak büyük olan aileye ait. Bahçenin her tarafına ulaşmak ayrıca  doğaya çok fazla müdahale etmemek adına stüdyo tipi daireyi çelik kolonlarla bir üst kota taşıdım.Yapıda taşıyıcı sistem olarak çelik konstrüksiyon düşünüyorum. son olarak büyük aile konutunun sol tarafında ki motifte ( çok küçük kırılmış doğal taştan oluşuyorlar )  büyük oğlunun evlenip, yeni bir aile oluşturmasını sembolize etmeye çalıştım.Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.



Akademik Kurul

Saat 14:00de akademik kurul oldugu icin ofis saatimiz iptal oldu. Projeyle ilgili sorularinizi blog uzerinden yapabilirsiniz. Ay sonuna dogru jurimiz oldugu icin lutfen projeye calismayi ben yokum diye ihmal etmeyin..

2 Kasım 2014 Pazar

Main idea

Hello teacher .. Can I take your opinion about my main idea please :)

The main idea is cutting a piece of family's house (big house) and make it the guy house (small house), But the point is ... the small house isn't going to be in the same size of the cut piece .. It'll be :

Cut*x = small house

(x: 1,2,3,4 ...)


1 Kasım 2014 Cumartesi

merhaba hocam , ben anafikir üzerinde düşüncenizi almak için buldugum bir ana fikir konusunu  size aktarmak istedim.
       
              benim ikinci proje  yayla evi projesi  genelikle hafta sonları kullanılailecek yada kısa süreli kullanılacak bir yer olacaktır . Bende bu mekanları kullanacak olan kişilerin belki  geldikleri sıkıcı  stresli ortamlardan geldikleri BOGUCU  MEKANLARDAN kurtarıp onlara rahat  stressiz sakin  SADE MEKANLAR  tasarlamak istiyorum. ana fikir olarak sade mekanlar tasarlamak düşüncem böyle mekanları net olan bir tasarım yapmak düşüncem bu sade mekanları cephedede kullanacagım sade  renklerle birleştirerek insanı rahatlatan sıkmayan bir tasarım yapmak düşüncem .

               hocam nasıl degerlendiriyorsunuz devam edeyim mi bu fikir üzerindeayrıca internettende sade mekanları tercih eden mimarları araştırmaya çalıştım ama istediğim şeyleri bulamadım önereceginiz bir mimar veya bir site varsa  yazarsanz  sevinirim.