30 Ocak 2015 Cuma

Yeni Donem Projesi

Merhaba arkadaslar,
Bu donem ogrenci yasamini yeniden dusunecegiz. Somestr tatilinizi ogrenci yasami nedir? Normal konuttan yada otelden farki nedir diye dusunerek gecirmenizi bekliyorum. Lutfen dusuncelerinizle gozlemlerinizle ve ogrenci yasama unitleriyle ilgili cesitli eskizler yapin, ilk hafta onlari konusacagiz. Bu arada kuuphaneden ve internetten yurt (dormitory) ogrenci evi (studwnt housing) anahtar kelimelerini ozellikle kullanarak arastirma yapin. Unlu mimar larin yapilmis orneklerini arastirin. Herkesin en az uc ornek bakmis olmasini ve bunlari ilk derste bes dakikalik powerpoint sunuslar halinde hazirlayip getirmesini istiyorum.
bir de grup degisikligi yapanlar degistikleri arkadaslarina sizden istedigim bu isleri soylesinler. Ilk hafta bu odevlerden habersiz ve yapmamis kimse olmamasini bekliyorum.
bunlardan kalan vaktinizde sketchup ve photoshop calisin bu donem programlari cok daha yogun kullanacaksiniz. Lutfen bos vaktinizi iyi degerlendirin..
Donem basinda gorusmek uzere..

Grup Degisikligi

Selam arkadaslar, nail hocadan grup degisikligi ile ilgili bir mail geldi. Ben de durumu ogrenmek istedim. bu donem bizim gruptan kimler ayriliyor kimle kaliyor bu entrye cevap olarak yazar misiniz?

12 Ocak 2015 Pazartesi

shadi ... vaziyet








Shadi ... Facade

Heloo teacher,

Here are my facades. At the first pic : The side that the cube will be cut. The 2nd one is out sides of cube.

Draft Vs Post

Arkadaslar, entylerinizi post(yada publish) etmeden yani yayinla demeden ciktiginizda draft olarak kaydoluyor ve icerikleriniz okunmuyor. Mesela shadi senin postun suan draft gorunuyor. Lutfen publish etmeden kaydetme

11 Ocak 2015 Pazar




merhaba hocam söylediklerinizi düzelttim. havuzu organik bir şekilde autocadde çizemedim. el çizimimdeki havuzdan daha organik mi yapmalıyım? birde çocuk odası ve mutfagın arasındaki terasın tamamını havuz olarak yapmam nasıl olur? salonu buyuttum. çogu pencereyi boydan dusundum. sadece mutfaktaki pencere değil. çocuk odalarını ve yatak odasını düzenledim. garajın yerini değiştirdim eğimden dolayı altını doldurmayı düşünüyorum. küçük evin yatak odası mazaraya bakıyor fakat iki ev arasında ortak kullanılabilecek bir teras oluşturmak istemiştim bu nedenle oturma odasını ve mutfagı iç tarafa konumlandırmıştım. değiştirmelimiyim?

9 Ocak 2015 Cuma

Merhaba hocam. Büyük aile planımı düzenledim. Gereksiz girintilerden kurtuldum. Eğimi daha çok kullandım. Avluyu genişleterek içerisini kullanılabilir hale getirdim. Küçük aile planımı da düzenledim. Komşu arsadan uzaklaştırıp büyük ailenin devamı gibi arsaya yerleştirdim. Kritik verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Büyük ev planı

Küçük ev planı

Merhaba hocam. Buyuk evin tefrisini duzelttim  mutfak ile salonun yerini degistirdim somine bolumunu kaldirdim mutfaga kucuk bir masa icin bolum ekledim cocuk odalari ile yatak odasinin yerini degistirdim camasir odasini kuculttum fakat ikinci kattaki yatak odasinda problem olabilir. Sizce nasil cozebilirim? Kucuk evin tefrisi icin konusmamistik. Yeni tefrisler ve kucuk ev icin kritik verebilir misiniz
Buyuk ev zemin kat plani

Birinci kat plani

Kucuk evin plani