9 Ocak 2015 Cuma

Merhaba hocam. Buyuk evin tefrisini duzelttim  mutfak ile salonun yerini degistirdim somine bolumunu kaldirdim mutfaga kucuk bir masa icin bolum ekledim cocuk odalari ile yatak odasinin yerini degistirdim camasir odasini kuculttum fakat ikinci kattaki yatak odasinda problem olabilir. Sizce nasil cozebilirim? Kucuk evin tefrisi icin konusmamistik. Yeni tefrisler ve kucuk ev icin kritik verebilir misiniz
Buyuk ev zemin kat plani

Birinci kat plani

Kucuk evin plani

2 yorum:

  1. öncelikle büyük ev mutfak iyi, ama iki basamak fark oluşturduğuna göre orada sıradan bir masa sandalye değil, kot farkına oturan bir köşe yemek birimi çözersen daha iyi olur. böylece kot farkından dolayı basamakların yanındaki alandan aşağı düşme ihtimalini azaltırsın.
    mutfağın yanında ve sanırım çocuk odası ve mutfak arasında teras koymuşsun. ama meketini yaparsan göreceksin ki her yere teras yapınca iyi olmayacak. o yüzden havuzunu kütlelerin arasına girecek şekilde yaparsan daha iyi olacak. birde havuzu organik bir şekilde yapman daha iyi olur. zıt biçimlerle birbirinin etkisini arttırırsın.
    mutfağın terasını da bu havuzun içinde ada gibi tekrar düşünmen iyi olur.
    salonun çok küçük ve sıkışık onu tekrar boyutlaman lazım.
    koridorların salonun ve yemek odasını penceleri yok. nasıl cephelerin var onları da yükle lütfen. mesela koridorları klasik pencelerle geçemezsin. biraz benzer örnekleri araştır.
    çocuk odalarına giyim odası gerekmez, bir gardrop, çalışma masası, yatak, ve yer varsa küçük bir kanepe, belki tv, kitap rafı vb. gibi şeyler koyabilirsin. bir de çalışma masası olarak çok küçük masa seçmişsin. o masaya bir bilgisayar, birkaç kitap bi yazıcı koyman gerekebilir.
    banyonun tefrişleri ve asansör çok ufak gibi görünüyor. kontrol etmen iyi olur.
    yatak odası için yatağın ayakucuna konulan oturma birimleri var. internetten bak. neufertte de olabilir. tv birimi, makyaj aynası ayaklı ayna gibi birçok tefrik elemanı var. biraz yatak odalarında ne olur araştırman gerek.
    küçük evin hangi odası ne yöne bakıyor anlayamıyorum ama yatak odası manzaraya bakmıyordur umarım.girişte bir portmanto yok. onu gömme bir şekilde girişteki tuvaletin duvarında çözebilirsin.
    yatak odasındaki giyinme odası çok dar. dolabin önünde bir metre sonra duvar yapınca giyinme odası olmuyor. çocuk odalarındaki gibi bir çözüm olmalı banyo çözümünde iyi değil. klozeti aynı lavaboyla aynı yöne koy
    mutfak tezgahı daha önce sınıfta defalarca tekrar etmeme rağmen manasız bir şekilde iki yandan duvara 60 cm kala bitiyor. düzelt lütfen! oturma birimini de manzarayı görecek şekilde çevirmek iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler hocam düzeltip cephelerle birlikte tekrar yükleyeceğim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.