9 Ocak 2015 Cuma

Merhaba hocam. Büyük aile planımı düzenledim. Gereksiz girintilerden kurtuldum. Eğimi daha çok kullandım. Avluyu genişleterek içerisini kullanılabilir hale getirdim. Küçük aile planımı da düzenledim. Komşu arsadan uzaklaştırıp büyük ailenin devamı gibi arsaya yerleştirdim. Kritik verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Büyük ev planı

Küçük ev planı

1 yorum:

  1. öncelikle misafir yatak odasının yanındaki avlu çok tuhaf ve kullanışsız bir şekilde. bunu sende fark edip üç ağaç ile bu durumu düzeltmeye çalışmışsın ama olmamış. oraya tekrar bakmalısın. zaten misafir yatak oadasına çıkan merdivenler de olmamış. o merdiven bağlantısını iptal edip oraya ebeveyn yatak odasını al. o kısma da misafir yatak odasını koyarsın. bu arada da o avluyu net bir şekile getir.

    Salon, mutfak arasında ön cephede tuvalet olmaz. Orada bir yemek odası olmalı. tuvaleti de giriş kapısının yakınına alırsın. mutfak ve salonu da kütle olarak parçalayabilirsin.
    gençkız odasının yatak komodinini düzelt. her iki odanında giyinme odaları daha iyi tefriş edilebilir.
    bir de girişin yanında koridora çıkan merdivenleri düzeltmelisin. koridorun kullanımını zorlaştırıyor.koridorun kalan alanını size derste gösterdiğim gibi tararsan ne demek istediğimi anlayacaksın.

    ayrıca giriş katı olduğu için çevreyle birlikte çizmen gerekiyor. arazi eğrileri ise evin içinden geçmez. onları sadece dışarıda görüceğiz, evin içinde de kotları yazmalısın.
    vaziyet planı koymadığın için iki evin birbiriyle ilişkisini göremiyorum ama iki planı da aynı yöne doğru yüklediysenmisafir evinin girişi ters yöne bakıyor onu düzeltmelisin. bu planda da çevre düzenlemesi yollar istinat duvarları vs. olmalı, girişe üç tane taş çizmek yeterli değil.
    iç avlunun etrafını camla kapattıysan doğramasıyla birlikte çizmelisin.şu an orada hiçbirşey yok ve evin içinde ağaç varmış gibi görünüyor. bir de giyinme odasının gardolapları moduler olmak zorunda değil, duvarın yanında boşluk bırakma.
    mutfaktan salona ulaşmak için çok yol kat ediliyor. koridoru arkaya değil mutfak tarafına almayı dene bakalım, belki daha iyi olur. koltukları da duvara yapıştırmamanızı defalarca söyledim.
    sanırım söyleyebileceklerim bu kadar, kolay gelsin

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.